5.12.2011

Kako da pravilno očistite lice

Kako da pravilno očistite liceIako mnogo žena tokom mladosti ovome malo posvećuje pažnju, pravilno čišćenje kože lica jedan je od načina kako da sačuvate mladalački izgled u svojim 50-tim i 60-tim godinama.

Baš kao i bilo koji drugi organ u ljudskom telu i koža zahteva određeni tretman za održavanje. Zaštita, uključujući i odgovarajuće čišćenje, pomoći će u prevenciji dugoročnih problema kože, kao što su bubuljice, bore i najgori problem – rak kože.

Koža je najveći organ ljudskog tela i važno je da imate na umu da ona ima veoma važnu svrhu – predstavlja prvu liniju zaštite od infekcija. Zato je zdravlje kože od ključnog značaja.

Evo nekoliko saveta za čišćenje svakog tipa kože:

1.Koristite toplu, ali ne vrelu vodu, za čišćenje lica. Voda koja je suviše vruća može da izazove dehidraciju kože. Sa druge strane vodom koja nije dovoljno topla nećete ukloniti svu prljavštinu sa lica.
2.Koristite samo blagi losion za čišćenje lica, jer je koža na licu delikatnija od ostatka tela, a kod nekih žena je izuzetno osetljiva. Važno je da se klonite onih losiona koji sadrže razne hemikalije koje čine mnogo više štete nego koristi.
3.Temeljno navlažite kožu pre bilo kakvog čišćenja. Zatim pratite uputstva koja pišu na etiketi proizvoda. Koristiti li premalo ili previše losiona za čišćenje lica može biti jednako loše kao i da ga ne koristite uopšte.
4.Nežno prstima utrljajte losion. Malim kružnim pokretima masirajte lice. Proverite da li ste na svim delovima lica naneli sredstvo za čišćenje, i držite losion onoliko koliko je preporučeno.
5.Isperite losion hladnom vodom. Proverite da li ste u potpunosti uklonili losion. Koristite meki pamučan peškir kako biste obrisali lice.
6.Nakon toga još jednom poprskajte lice hladnom vodom, ako ne planirate da nanesete tonik, što se veoma preporučuje. Ako tonirate lice, pređite na sledeći korak.
7.Ohladite tonik pre nego što ga nanesete na kožu lica. Možete ga kupiti u prodavnici, ali ga takođe možete napraviti kod kuće. Pomešajte eterično ružino ulje sa vodom. Natopite vatu u tonik i iscedite višak, zatim ga lagano prevucite preko lica. Posebno obratite pažnju na nos, bradu i čelo jer vam je koža na tom području najmasnija. Pustite neka vam se koža osuši pre nego što nanesete hidrantnu kremu.
8.Iako nanošenje kreme nije deo čišćenja kože, ono jeste veoma ključni deo svakog dobrog režima nege. Odaberite onu kremu koja odgovara vašem tipu kože.
9.Uvek nanosite hidrantnu kremu onako kako je to propisano na etiketi proizvoda. Koristite malu količinu i nežno nanoseći je, masirajte lice.
10.To neka vam bude svakodnevni ritual bez obzira koje proizvode za kožu koristite pored ovih.
Koža lica zahteva čišćenje najmanje dva puta dnevno. Idealno je da je čistite ujutru i pre spavanja. Ako vam je koža previše prljava razmislite o korišćenju mikrodermoabrazivnih proizvoda i elektronskih štapića za dubinsko čišćenje kože. Takvi proizvodi su često od suštinskog značaja za žene preko 40 godina, kada istinski žele da se oslobode mrtvih ćelija kože i da podmlade lice.

picture

RUŽA SAPUN
Posebno upakovani u jedinstvena, unikatna pakovanja, atraktivnih oblik...picture

picture

krema protiv strija sa pantenolom i alojom
Usled prebrzog rastezanja kože dolazi do oštećenja vezivnog tkiva i na...picture

picture

Krema za regeneraciju kože
Namenjena je dehidriranoj koži, i koži sklonoj ekcemima. Kao i ostale ...picture