5.12.2011

Prenesite ćerki tajne vaše lepote

Prenesite ćerki tajne vaše lepoteKao majke, žene imaju obavezu da prenesu one tajne koje će pomoći ćerkama i unukama da se snađu u moru saveta za lepotu. Previše mladih žena ima nezdrave i loše navike kada je u pitanju lepota jer im niko nije pokazao osnovna pravila.

Dakle, koje su to tajne koje majke treba da naglase svojim ćerkama, i kada je pravo vreme da im to saopšte? Odgovori nisu jednostavni jer variraju od žene do žene. Neke devojke biće spremne za šminku i negu kože u mnogo ranijem uzrastu od drugih. U svakom slučaju, svima njima potrebne su osnovne smernice. Evo nekoliko ideja kako da im izlaganja o lepoti budu manje stresna.

Unutrašnja lepota

Od momenta kada je vaša ćerka dovoljno stara da razume koncept naglašavanja unutrašnje lepote umesto spoljašnje, spremna je za tajne koje želite da joj prenesete. Cilj je da se ne trudite da je sprečite da eksperimentiše sa raznim kozmetičkim proizvodima, jer će se to svakako dogoditi u jednom trenutku njenog života. Treba da je naučite kako da posmatra sebe, a i druge. Devojke koje rano nauče činjenice o unutrašnjoj lepoti pridržavaju ih se tokom celog života.

Kada je najbolje da to učinite: Između 7 i 8 godine, to je najbolji period da devojčica počne da izgrađuje svoje samopouzdanje.

Modni trendovi

Svaka devojka će eksperimentisati sa modnim trendovima, i neki od tih trendova verovatno vam se neće dopasti. Zapamtite i vi ste jednom bili mladi – sigurno ste i vi suknju dužine do kolena skratili da bude mini. Sigurno ste preko kratke majice oblačili džemper koji biste skinuli istog momenta kada izađete iz kuće. Naivno je da mislite da vaša ćerka neće učiniti istu stvar. Dakle, umesto da pokušate da je sprečite, napravite kompromis sa kojim biste se i vi i vaša ćerka slagali.

Kada je najbolje da to učinite: najkasnije do njene 12 ili 14 godine. Čim vidite da je vaša ćerka počela da se interesuje za modne trendove, vreme je da umešate “prste” i pomognete.

Šminka

Možete da zabranite ćerki da se šminka, ali će ona to svakako učiniti. Budite vi ti koji će joj predstaviti šminku. Naučite je ono što je prikladno njenim godinama, kako da pravilno nanese šminku, i šta joj najviše odgovara. Ako zna da ste uvek otvoreni za razgovor, verovatno je da će od vas tražiti savet.

Kada je najbolje da to učinite: Oko njene 14 ili 15 godine. Ako je mlađa od 13 godina to može biti “opasno” – mogla bi da deluje kao da je pet godina starija.

Nega kože

Budimo iskreni, mlade devojke obožavaju da se sunčaju i često odlaze u solarijume uprkos činjenici da to nije zdravo na duže staze. Da biste pomogli ćerki da izbegne rane znake starenja ili još gore rak kože, naučite je da izabere pravu kremu za sunčenje. Danas na tržištu ima proizvoda koji služe za zaštitu od sunca, koji omogućavaju dobijanje boje, a da se pri tome koža ne ošteti. Takođe, naučite ćerku koje su to prednosti korišćenja losiona. Ukoliko je to naučite na vreme, držaće se tih pravila do kraja života. Pored toga, ne zaboravite na čišćenje kože. Da bi izbegle akne i bubuljice potrebno je da redovno čiste kožu.

Kada je najbolje da to učinite: Najkasnije do 14 godine. Najbolje je da krenete sa ovom lekcijom kada vaša ćerka bude imala 12 godina. Na taj način možete da sprečite da vaša ćerka formira loše navike.

picture

Noćna krema sa E vitaminom
Glavni sastojak ove kreme je E vitamin. Sprečava boranje i perutanje k...picture

picture

Etarsko ulje od lavande
"LEK ZA SVE", lavanda - ima lekovito dejstvo na širok spektar tegoba....picture

picture

Dnevna krema sa avokadom
Ulje avokada je bogato vitaminima: A, B1, B2, C, D, E, H, K i fitoster...picture