21.2.2012

Jutarnje vezbe za pocetak dana

Jutarnje vezbe za pocetak danaKafa ili neko drugo kofeinsko piće mogu da vas razbistre i mogu vam dati početnu energiju, ali oni neće podstaknuti bujicu endorfina koju pruža dobro jutarnje vežbanje. Isprobajte neke proverene metode koje daju rezultate:

1. Istezanje

Nijedna jutarnja vežba ne ide bez istezanja. Istegnite sve mišiće, napred, nazad i sa strane. Klonite se samo naglih pokreta, radije lagano kružite. Čak i ako nemate vremena za jutarnji trening, pronađite ga za istezanje.

2. Brzo hodanje

Možda ne izgleda kao prava vežba, ali hodanje deluje. Ne morate da hodate svako jutro, ali ako uspete nećete požaliti. Žustri hod će vam koristiti.

3. Uzmite tegove

Mnogi se fokusiraju na trčanje i druge kardio vežbe pa zapostave vežbe snage. Telo će vam biti zahvalno i ako samo koristite tegove ujutro.

4. Trbušnjaci

Prezirete trbušnjake? Ipak se prisilite. Samo ne preterujte odjednom. Za početak napravite 10 do 15 i polako pomerajte prema 30.

5. Skakanje

Skakanje uz istovremeno širenje ruku. U ovoj vežbi skočite u stav raširenih nogu i ruku spojenih iznad glave te se vratite u početni položaj spojenih nogu i ruku raširenih sa strane. Jednostavnija verzija ovog je da raširite noge, raširite ruke i levom rukom dodirnete prste desne noge i obratno. Ovo je vežba iz osnovne škole, ali ako je izvodite svako jutro po samo pet minuta, osetićete navalu energije po čitavom telu. Vežba je i lagana i zapravo odmara. Možete je izvoditi i na kraju jutarnje gimnastike.

6. Čučnjevi

Izvodite ih polako i dobićete čvrstu zadnjicu i bedra na kojoj će vam mnogi zavideti. Pazite samo da ne izgubite ravnotežu.

7. Sklekovi

Možete izvodite mušku ili žensku verziju (oslonjeni na kolena). Pazite na liniju leđa i izvodite ih polako. Ako nemate kondiciju ne preterujte na početku

picture

Tonik za lice sa pomorandžom
Da li ste se ikada zapitali čemu služi tonik za lice? Ovaj proizvod m...picture

picture

Antirid krema sa hijaluronom
Namenjena je tankoj koži oko očiju.Kombinacija jojobinog, bademovog i ...picture

picture

Noćna krema sa jojobom
Kombinacija jojobinog ulja koje sadrži vitamine A,E i K i ostalih sast...picture