29.2.2012

Nega kože tela

Nega kože tela Tokom dugih zimskih meseci, suva koža ima tendenciju da puca i krvari. Ovo smanjuje sposobnost kože da štiti telo i povecava rizik od infekcija. Najbolji nacin da održite kožu zdravom je da joj nadohnadite vlagu. Trebalo bi izbegavati dugotrajno tuširanje i kupanje koje isušuju kožu, umesto toga tuširajte se mlakom vodom.

Korišcenjem blagih sapuna ili hidratantnih gelova tokom tuširanja i nanošenjem hidratantnih losiona na kožu , tri minuta posle tuširanja, može pomoci koži da se zadrži vlažnost u gornjim slojevima i da smanji isušivanje kože i svrab. Kada birate hidrantnu kremu izaberite onu koja u svom sastavu sadrži mineralna ulja, glicerin, ulje od semenki šafrana, lanolin, pšenicne klice, jajobu.

Relativna vlažnost u prostorijama u kojima se boravi takode utice na kožu, pogotovo kada padne ispod 60%. Ukoliko je vazduh suv, koža pocinje da gubi vlažnost, suva koža svrbi i iritirana je. Dobro je staviti na grejno telo posudu sa vodom kako vazduh u sobi ne bi bio previše suv.

Osobe sa suvom kožom treba da izaberu pravi tip sapuna. Tacno je da svi sapuni mogu da izazovu kontaktni dermatitis, pogotovo ako ste alergicni na neke sastojke sapuna. Ako otkrijete da vam koža postaje sve suvlja tokom zimskih meseci, izaberite blage sapune, koji ne sadrže veštacke mirise a birajte one koji sadrže hidratizujuce sastojke kao što su biljna ulja i vitamine koji mogu da prijaju vašoj koži tokom cele godine.

picture

Mleko za sunčanje
Šta znači pravilno sunčanje? Prodiranje UV zraka kroz kožu zavisi od n...picture

picture

Noćna krema sa Q 10
Osmišljena je za negu kože tokom noći. Značajno regeneriše kožu i ubla...picture

picture

Etarsko ulje od pomorandže
Dobija se ekstrakcijom iz kore pomorandže, hladnim procesom. Ima antis...picture