3.3.2012

Gimnastika lica - novi fitnes za mladost

Gimnastika lica - novi fitnes za mladostBrojna medicinska istraživanja facijalnu gimnastiku stavljaju na prvo mesto i to kao alternativu estetskoj hirurgiji. Njena prednost je što je besplatna i možete da je izvodite kada i gde god poželite

Starenje je neizbežno i ne možete da ga zaustavite, ali, ipak sami odlučujete na koji način (i kojim tempom) ćete stariti. Otkrića savremene nauke pružaju vam mogućnost da, bar u određenoj meri, upravljate procesom starenja. I to u svakoj životnoj dobi. Zdravim načinom života i vežbanjem ponovno ćete probuditi vitalnost tela i kože, podstaknuti procese regeneracije ćelija, podmladiti zrele ćelije... U kratkom roku poboljšaćete površinsku cirkulaciju, koža će dobiti svežinu, a mišići postati elastičniji i čvršći i tako će održavati kožu napetom, nestaće manje bore, a one dublje će omekšati.

Prirodna sredstva za lepotu

„Dok nam priroda s jedne strane oduzima godine, s druge nam pomaže“, navodi u svojoj knjizi „Gimnastika lica - moj prirodni lifting“ magistar farmacije Seka Zebić, čija je knjiga postigla veliki uspeh na tržištu. Vitamini, minerali, aminokiseline, voda, ali i niz drugih činilaca ključni su za vaše zdravlje i dugu mladolikost. Tako je voda, na primer, osim za lepotu preko potrebna i za gubitak kilograma - nema kalorijsku vrednost, ublažava osećaj gladi i pomaže organizmu da razgradi nakupljene masnoće.
Šta, kako i koliko jedete ogleda se i u strukturi vaše kože.
Tajna je u pravilnom izboru zdravih i svežih namirnica, redovnim i manjim obrocima, ali i u dodacima ishrani koji organizmu nadoknađuju nedostatak vrednih materija. Ipak, sve to neće imati efekta ako se ne kombinuje sa vežbanjem.
Kada je reč o koži lica, facijalna gimnastika, kako su pokazala istraživanja, jedan je od najboljih prirodnih liftinga. To je potvrdio i doktor Džons Hjuber sa Univerzitetske klinike za ženske bolesti u Beču, nakon iskustava s brojnim pacijentkinjama koje je tokom godina lečio i nakon istraživanja uticaja hormona na funkcije samoobnavljanja kože i na njeno starenje.
On je i jedan od osnivača estetske endokrinologije, naučne grane koja ističe hormonsku terapiju (odnosno primenu sastojaka za negu kože na bazi hormona i facijalnu gimnastiku) kao najbolje zamene za estetsku hirurgiju.

Bolja prokrvljenost ćelija

Uz zdrav život, što isključuje pušenje i dugotrajno izlaganje UV zracima, doktor Hjuber kao dopunu adekvatnoj kozmetičkoj nezi kože, preporučuje i program ciljanih vežbi za mišiće lica.
Gimnastika lica umanjuje uticaj spoljnih faktora na kožu. Na grupama za edukciju o ovoj metodi polaznici se podučavaju kako da primenjuju medicinski proverenu metodu podmlađivanja. Mišićima lica možete svakodnevno da vežbate i to bilo gde: ujutro dok se rastežete u krevetu ili pripremate deci doručak, na radnom mestu ili dok se vozite u automobilu, dok gledate televiziju ili uživate u zasluženoj kupki na kraju radnog dana. Važno je znati da rezultati koje očekujete mogu da budu samo plod kontinuiranog vežbanja - koža će nakon određenog vremena dobiti svežiju boju, što je posledica bolje prokrvljenosti nakon vežbanja, ali će dobiti i bolji tonus i postati čvršća.
Osim što ćete se verovatno i mnogo smejati ako budete ove vežbe izvodili pred ogledalom, zahvaljujući njima oslobodićete se i stresa i napetosti.

picture

Nemasno mleko za skidanje šminke
Ne zaboravite! Važno je da nikada ne ležete sa šminkom i ostalim nečis...picture

picture

Losion za telo bez mirisa
Daje svežinu i mekoću koži uz osećaj ugodnosti. Lako se nanosi, brzo u...picture

picture

Antirid krema sa hijaluronom
Namenjena je tankoj koži oko očiju.Kombinacija jojobinog, bademovog i ...picture