5.3.2012

Ne preterujte sa vitaminima!

Ne preterujte sa vitaminima!Naime, zdrav organizam proizvodi dovoljno vitamina za svoje normalno funkcionisanje, pa ako ih uzimate previše, oni će mokrenjem biti jednostavno izbačeni iz organizma, a zajedno sa njima i novac kojim ste ih kupili.

Ipak, nije sve tako jednostavno. Ako koristite previše određenih vitamina, to može ostaviti i negativne posledice po vaše zdravlje.

Na primer, za vitamin E se dugo mislilo da može da smanji rizik od razvijanja raka prostate, a pokazalo se upravo suprotno. Iako igra veoma važnu ulogu u imunitetu, količine ovog vitamina koje unosimo u ishranu, putem brokolija ili suncokreta, sasvim su dovoljne.

Vitamin A koji je važan za vid, reprodukciju, kosti i imunitet, takođe spada u ovu grupu, ali prevelike količine mogu da izazovu određene poremećaje, poput Kronove bolesti, oboljenja pankreasa i jetre, kao i poremećaj centralnog nervnog sistema.

Vitamin C verovatno najčešće koristimo kad smo prehlađeni, ali umesto tablete pametnije je da pojedete voćku koja je njime bogata. Iako se za razliku od vitamina A rastvara u vodi, pa su veće šanse da će samo „proći“ kroz vaš organizam, prevelike količine mogu da izazovu dijareju, stomačne grčeve, čak i kamen u bubrezima.

picture

Pakovanje za ruke
U svom sastavu ima i jojobino ulje koje nakon aplikacije na kožu penet...picture

picture

Krema za ruke
Koža ruku je stalno izložena nepovoljnim uticajima iz spoljašnje sredi...picture

picture

Hijaluron - dnevna krema
Zrela koža zahteva intenzivniju negu i u tu svrhu treba koristiti ovu ...picture