22.3.2012

Modni trendovi na noktima

Modni trendovi na noktimaOVALAN OBLIK
Ovalni oblik je odličan za šire i kraće prste sa širokim noktima. S druge strane okrugli oblik odgovara kratkim noktima koji su krti, jer omogućava da se ne lome.Kako da napravite ovalan oblik
Počnite da turpijate levu i desnu stranu nokta, od spolja ka unutra. Pokreti turpijom treba uvek da se odvijaju u jednom pravcu da bi se izbeglo oštećenje.

Kako do četvrtastih noktiju
Izjednačite levu i desnu tsranu nokta turpijom. Ponovo turpijajte u jednom pravcu. Onda gornji deo, to jest ivicu oblikujte ravno. Malo zaoblite ivice da ne bi ostale preoštre.

Okrugli oblik
Pustite da vam nokat poraste pre nego što ga zaokruglite s turpijom. Počnite sastrane, kružnim pokretima.


ČETVRTAST OBLIK
Četvrtasti oblik je popularan jer na kraćem noktu izgleda čisto i uredno, a lakovi jarkih boja uvek izgledaju bolje na kraćim noktima. Ipak, izbegavajte ga ako su vam prsti kratki. Samo dugački i tanki su pogodni za ovakvo oblikovanje. Tako ćete izbeći i lomljenje, koje je mnogo češće kod zaokrugljenog manikira.
Četvrtasti nokti za zaobljenim uglovima su nešto između kvadrata i zaobljenog nokta. Napred su ravni, a sastrane imaju blagi ovalni oblik. Kada se opredeljujete za oblik, obratite pažnju na to koliko su vam nokti jaki.

ZAOBLJEN OBLIK
Ako se lako lome, izaberite blago zaobljen oblik. Ako su vam nokti prirodno jaki, ali su postali slabi, pokušajte da saznate zašto je do toga došlo. Izbalansirana zdrava ishrana je važna da bi nokti ostali jaki.

HIT BOJE OVOG PROLEĆA
Lakirajte nokte sami, a lakove uskladite sa odevnim kombinacijama. Hit boje ovog proleća su nijansa nane, tamno plavi, ljubičasti i toplo narandžasti. Za one sklonije klasici, tu su crvena i neutralna bež.

picture

Hidrantna vitaminska krema
Upotrebom ove kreme za lice koža nadoknađuje izgubljenu vlažnost i ne ...picture

picture

Krema za telo sa višnjom
Koža je naš najveći organ na kom se starenje najpre uočava, ali i orga...picture

picture

Mleko za skidanje šminke sa bademom
Ne zaboravite! Važno je da nikada ne ležete sa šminkom i ostalim nečis...picture