1.4.2012

Aktivnost koja donosi dug život i dobro zdravlje

Aktivnost koja donosi dug život i dobro zdravljeŠetnja je jednostavna i jeftina

Ne treba ni posebna oprema, ni podloga, ni prilika. Stoga, izađite i prošetajte obližnjim parkom jer je napolju divno vreme. Osećaćete se bolje, te vam predlažemo da iskoristite pauzu na poslu (makar bila 10 minuta) da biste prošetali. Zašto je dobro? Pogledajte sledeća četiri razloga.

Odlična je za srce

Ukoliko tokom dana hodate 30 minuta, već ste znatno pomogli radu srca. Žene koje hodaju brže, oko 6,4 km na sat, i tako barem tri sata nedeljno, imaju jednake koristi za srce kao i žene koje naporno vežbaju sat i po tokom nedelje.

Šetnja smanjuje rizik od nekih tumora

Postoje dokazi da hodanje i druge umerene aktivnosti snižavaju rizik od raka. Žene koje vežbaju nakon menopauze imaju 30 odsto manji rizik od razvoja raka dojke. Pripadnice lepšeg pola, koje su bile aktivne tokom celog života, imale su 42 odsto manji rizik od oboljevanja nego one koje žive sedelačkim stilom.

Jača imunitet

Ako uopšte ne vežbate, povećava se rizik od bakterijskih i virusnih infekcija, ali preterana aktivnost šteti imunitetu. Savršen kompromis je umerena aktivnost poput hodanja, stoga obujte udobnu obuću i pravac u park!

Odlično je za mozak i psihu

Jasno je ipak da fizička aktivnost podiže raspoloženje, te je lekari preporučuju kod depresivnih stanja. Hodanje je odlično za ublažavanje stresa jer daleko bolje utiče na naše zdravlje nego jedna popijena tableta za smirenje.

picture

Tonik za lice sa pomorandžom
Da li ste se ikada zapitali čemu služi tonik za lice? Ovaj proizvod m...picture

picture

Noćna krema sa lavandom
Upotreba ovog preparata u vidu kreme za noć povećava cirkulaciju i pro...picture

picture

Tonik za lice sa žalfijom
Da li ste se ikada zapitali čemu služi tonik za lice? Ovaj proizvod m...picture