3.4.2012

Jedite ribu, sprečite rane sede

Jedite ribu, sprečite rane sedeKLIMA I CIRKULACIJA
Klimatske promene koje se događaju mogu da imaju vrlo veliki uticaj na prerano sedenje kose. Naime, vreme utiče na cirkulaciju u čitavom telu i u temenu, što može da ima veliki uticaj na zdravlje kose.
Da biste poboljšali cirkulaciju u korenu, potrebno je da poboljšate cirkulaciju u celom telu. Nema svrhe da uzimate dodatne količine vitamina i minerala, praktikujte zdravu ishranu, ako je cirkulacija toliko loša da svi potrebni sastojci neće doći do vlasišta odnosno vlasi. Rešenje može biti vrlo jednostavno, a to je redovno vežbanje kako biste podstaknuli cirkulaciju. Druga stvar je svakodnevna masaža temena s prstima, između pet i deset minuta, a možete da isprobate i saune.

VITAMINI, MINERALI, PROTEINI
U svoju ishranu morate da uneste nutrijente koji će organizmu dati ono što mu nedostaje. Naravno, tu su vitamini i minerali kao dodaci ishrani, koje možete da koristite jedno kraće vremensko razdoblje, ako je vašem organizmu potrebna hitna intervencija. Jedan od najboljih izvora vitamina i minerala su alge ili zeleno povrće. Manjak vitamina jedan je od najvažnijih razloga zbog čega osobe mlađe od 40 godina počinju da sede. Jedan od najvažnijih vitamina je B12, a zbog njegovog nedostataka takođe, može se pojaviti pojačano sedenje kose. Nedostatak bakra i joda može isto tako da bude jedan o razloga preranog sedenja kose. Za borbu protiv preranog sedenja kose važan je unos proteina, posebno onih iz ribe.

Sedenje kose je proces koji se događa svim ljudima kako stare. Nekima kosa sedi od 20 godina, dok neki tek nakon 50. godine dobiju belu kosu. O tome kada će neka osoba sedeti najviše ima uticaja genetika, ali naravno i način života.
TRETMANI ZA KOSU
Postoje određeni tretmani namenjeni za koren kako bi se sprečila prerana pojava sedih vlasi, a mogu se sprovoditi u bilo koje vreme. Najjednostavniji tretman je s regeneratorom za kosu, koji treba da umasirate.
Šampon od jaja je takođe dobar. Izmešajte jaje s malo vode i utrljajte u kosu i ostavite 30 minuta da deluje, zatim sve isperite blagim šamponom za kosu. Ulje od kokosa je takođe lekovito.

picture

Pakovanje za kosu sa limunom
Jedan od najlepših ukrasa na ženi je kosa.Ona treba da bude zdrava i n...picture

picture

Krema za regeneraciju kože
Namenjena je dehidriranoj koži, i koži sklonoj ekcemima. Kao i ostale ...picture

picture

Noćna krema sa E vitaminom
Glavni sastojak ove kreme je E vitamin. Sprečava boranje i perutanje k...picture