9.10.2012

http://www.lepotaizdravlje.rs/zdravlje/prevencija-i-lecenje/sedam-najvecih-neprijatelja-vasih-zuba

http://www.lepotaizdravlje.rs/zdravlje/prevencija-i-lecenje/sedam-najvecih-neprijatelja-vasih-zuba. Pirsing na jeziku. Mnogi ga smatraju seksi modnim dodatkom, ali pre nego što se odlučite za pirsing na jeziku, morate da znate da minđuša u ustima može da ošteti vaše zube. Svakodnevno lupkanje minđuše na jeziku po zubima oštećuje zubnu gleđ i može dovesti do pucanja prednjih zuba.

2. Belo vino. Poznato je da crno vino uzrokuje promenu boje zuba i ostavlja žućkaste mrlje, ali belo vino može da bude mnogo štetnija. Bela suva vina mnogo su kiselija, te oštećuju površinski sloj zuba, pa mogu da uzrokuju trajnu promenu njihove boje.

3. Limun. Iako je bogat izvor minerala i vitamina C, limun sadrži i veliku količinu citrusa – snažne kiseline koja nagriza zubnu gleđ, što može uzrokovati prekomernu osetljivost zubia na toplotu i hladnoću.

4. Kockice leda. Žvakanjem kockica leda zubna gleđ može da popuca, i ima sličan efekat kao i škripanje zubima.

5. Sportski napici. Nakon napornog treninga, sportski napitak može biti vrlo osvežavajuć, ali predstavlja i opasnost za vaše zube. On sadrži kiseline koje izazivaju koroziju zuba i podstiču nastanak karijesa.

6. Lekovi. Pljuvačka štiti usnu duplju, a lekovi poput onih protiv depresije ili povišenog krvnog pritiska sadrže sastojke koji isušuju usta i smanjuju proizvodnju pljuvačke, što može da dovede do oštećenja zuba.

7. Voda iz bazena. Voda iz bazena prepuna je hemikalija, a mešavina različitih dodataka koji održavaju kvalitet vode uzrokuje kiselost, što može da za posledicu ima oštećenje zubne gleđi.

picture

Noćna krema sa E vitaminom
Glavni sastojak ove kreme je E vitamin. Sprečava boranje i perutanje k...picture

picture

Dnevna krema sa hijaluronskom kiselinom
Blagodet ove kreme je da poklanja koži visoku vlažnost i elastičnos...picture

picture

Noćna krema sa lavandom
Upotreba ovog preparata u vidu kreme za noć povećava cirkulaciju i pro...picture