Preparati za dopunsku negu

Mleko za sunčanje


Šta znači pravilno sunčanje? Prodiranje UV zraka kroz kožu zavisi od njihove talasne dužine, a dubina prodiranja je proporcionalna porastu talasne dužine. Moramo znati da sunčeva svetlost sadrži vidljive svetlosne zrake čija talasna dužina iznosi 400 do 700 milimikrona i neškodljivi su za organizam. Osim ove vidljive, sunčeva svetlost sadrži i nevidljive tzv. Infracrvene toplotne zrake talasne dužine preko 700 milimikrona, takođe neškodljive za organizam. Međutim, UV zraci talasne dužine od 280 do 400 milimikrona su odgovorni za upalu kože i za pigmentaciju. Ultarvioletni zraci B niže talasne dužine od 280 do 320 milimikrona izazivaju upalu kože, a više talasne dužine A od 320 do 400 milimikrona tamnjenje i zato se koriste zaštitna sredstva koja apsorbuju UV zrake koji izazivaju upalu.
U tu svrhu u sastav preparata za sunčanje ulaze organski i neorganski zaštitni filteri. Zaštitni faktor ukazuje na vreme, a ne na kvalitet zaštite.Primer: krema sa faktorom 12 u proseku štiti 120 minuta. Taman ten, dobijen u solarijumu, nije adekvatna zaštita od sunca.
Sun milk je preparat sa UV filterima neorganskog porekla – TALK i TITANIJUM DIOKSID čiji je zadatak da na koži stvore tanak zaštitni film koji mehanizmom refleksije štiti kožu. Njegov efekat dopunjuje organski filter EUSOLEX koji filtrira zrake određene talasne dužine. Pored toga što štiti kožu od UVA i UVB štetnih zraka, CACAO BUTTER podstiče melanin prilikom sunčanja i pomaže bržem tamnjenju kože. Ulje šargarepe sadrži B- CAROTENE, koji umanjuje osetljivost kože na sunce jer je štiti i hrani i stvara dobar losion za tamnjenje. SUSAMOVO ULJE izvrsna je zaštita od sunca jer apsorbuje 39% sunčevih zraka. Kombinacija svih ovih sastojaka čini SUN MILK ANUBIS jedinstvenim na tržištu, njegovom upotrebom se postiže preplanuo ten, a koža istovremeno dobija neophodne sastojke za očuvanje njenog zdravlja. Ne sadrži konzervanse ni veštačke boje, pa je pogodno za sve tipove kože, kao i za decu.
Način upotrebe: Naneti nalice i telo 30 minuta pre sunčanja. Postupak ponavljati nakon svakog izlaska iz vode.
Sun Milk pravimo sa SPF 12 i SPF 30.; u sledećim mirisnim notama – LAVANDA, KOKOS, ČOKOLADA

Sastav: ol.olivae, ol.sesame,ol.daucus carotae, cacao butter,mod.lanolin,gms,eusolex,titan dioxydi,talk,aqua destillata,aetheroleum
Pakovanje: 200 ml

Cena: 500,00 din.

 


picture

Losion za telo bez mirisa
Daje svežinu i mekoću koži uz osećaj ugodnosti. Lako se nanosi, brzo u...picture

picture

Hidrantna vitaminska krema
Upotrebom ove kreme za lice koža nadoknađuje izgubljenu vlažnost i ne ...picture

picture

Noćna krema sa alojom
Omogućava da koža izgleda sveže, zdravo i zategnuto. sastav: cera...picture